.
Moora Vander Veken in Thuis
dinsdag 25 april 2023

Moora Vander Veken: “Hopelijk leren ze mijn naam nu kennen”

Ze wil naar het buitenland

Als acteur of actrice heb je nooit echt financiële zekerheid. Een rol kan van de ene dag op de andere afgelopen zijn en dan moet je weer op zoek naar iets anders.

“Die financiële onzekerheid speelt constant, I am living on the edge, eigenlijk. Audities zijn goed om te netwerken, maar er moet geld in het laatje komen. Daarom doe ik stemmenwerk. Zo heb ik afgelopen zomer ruim twee maanden in de studio gezeten om de serie ‘Pinokkio’ in te spreken”, klinkt het in Dag Allemaal.

Voor de actrice was dit de ideale combinatie tussen zekerheid en creatieve uitdaging. Bij ‘Thuis’ had ze enkel een vast contract en zekerheid en miste ze de uitdaging een beetje. Pas toen dat wegviel, voelde ze zich herleven.

Maar Moora is nooit gestopt met acteren en was onder andere te zien in ‘Ferry’ en deze zomer in een Duitse taal. En dat in een taal die de actrice niet machtig was.

“Toen ze me belden voor die rol dacht ik dat me dat nooit zou lukken, maar met behulp van een Duitse vriendin heb ik die taal in twee maanden tijd geleerd. Hopelijk leren Duitse castingbureaus nu ook mijn naam kennen. Onze Vlaamse filmindustrie is zo klein, ik wil overal zaadjes planten.”

Bio van Moora Vander Veken

Meer Over:

Moora Vander Veken