.
Moora Vander Veken
maandag 29 mei 2023

Moora Vander Veken: “Enkel zo kan je ziel groeien” 

Haar leven ziet er anders uit 

Zo’n drietal jaar geleden was Moora Vander Veken nog te zien in ‘Thuis’, waar ze de rol van Olivia mocht spelen. Dat vond ze allemaal erg leuk, maar ze kan niet ontkennen dat ze zich nu veel vrijer voelt dan enkele jaren geleden.

“Mijn leven ziet er helemaal anders uit nu, ik beslis zelf wanneer ik opsta”, lacht ze in Het Nieuwsblad. “Het is dubbel. Ik ben vrijer nu, maar soms mis ik de structuur die ‘Thuis’ bood. Het was een veilige en warme omgeving, een vertrouwde cocon.”

Nu moet Moora zich elke dag motiveren om uit bed te komen. Ook al zijn er honderden redenen om uit bed te komen, een creatieve reden is er niet altijd. Het is voor Moora een kwestie van gemotiveerd te blijven.

“Ik denk dat je als creatieveling op een of andere manier een beetje moet afzien, worstelen met de dingen des levens. Enkel zo kan je ziel groeien. En daaruit haal je dan weer inspiratie. Liefdesverdriet bijvoorbeeld. Dat is zo pijnlijk, maar hoeveel goede liedjes over verhalen zijn daar al niet uit voortgevloeid.”

Bio van Moora Vander Veken