.
Johan Verminnen
zondag 2 mei 2021

Mooie dagen, de autobiografie van Johan Verminnen, verschijnt binnenkort

Met heel wat exclusief materiaal.

Mooie dagen, de autobiografie van muzikaal monument Johan Verminnen, verschijnt op 14 mei aanstaande. Aanleiding voor deze biografie is zijn 70ste verjaardag, opgetekend door Karel Michiels.

"In het songbook van mijn hart staan meer dan vierhonderd liedjes. Ze vertellen het verhaal van mijn leven, van liefde voor muziek en muziek in de liefde, van mooie en minder mooie dagen. Luister naar mijn liedjes en je krijgt een vermoeden van wie ik ben."

"Dat songbook is de voedingsbodem van deze autobiografie. Samen met auteur Karel Michiels ben ik in mijn oude en jonge teksten gedoken, wat een schat aan herinneringen en anekdotes opleverde. Vrienden en vriendinnen van vroeger passeren de revue, jaren van verzet en verzoening, hits en missers. Met zeven aan de tafel, met twee op het podium. Vaak alleen, zelden eenzaam. Thuis in Brussel en de wereld. Zanger en veel meer."

"Al dat materiaal en dagen van lange gesprekken hebben we samengebracht in dit boek, mijn leven dit keer niet op noten gezet maar in woorden en zinnen gevat. Ergens tussen een glimlach en een traan, in het gezelschap van spelers en drinkers, een solozeiler die altijd zijn eigen koers heeft gevaren."

Koop hier deze release