.
Sven Ornelis
dinsdag 12 december 2023

Moeder van Sven Ornelis: “Ik sta niet graag in de schijnwerpers”

​​​​​​​Maar nu was het van moeten

De feestdagen komen er weer aan en dan wordt er allerlei lekkers op tafel getoverd overal in Vlaanderen. Ook bij de familie van Sven Ornelis is het een culinair feest.

“De voorbije twee jaar was het nieuwjaarsfeest, bij ons is dat in de eerste helft van januari, twee keer bij mij thuis. Maar nu zal het opnieuw bij mijn ouders zijn. Het wordt een traditioneel menu. We beginnen met tomatensoep met balletjes, gevolgd door Normandische tongfilets. En als hoofdgerecht varkens- of kalfsgebraad. Als dessert zijn mijn chocolademousse en mijn gele pudding met Lotus-speculaasjes nog in de running”, zeggen Sven en zijn mama Anny in Primo.

Sven en Anny hebben samen een kookboek gemaakt, ideaal als cadeau onder de kerstboom. Maar voor de coverfoto heeft Sven zijn mama toch behoorlijk moeten overtuigen. Zo wilde Anny geen make-up aan.

“Ik sta sowieso niet graag in de schijnwerpers en ik doe nooit make-up op. Ik heb geen schmink in huis, zelfs geen dagcrème. Uiteindelijk heb ik me door Sven laten overhalen om me voor de flap van het boek eenmalig te laten schminken, zodat ik er extra feestelijk zou uitzien. En ja, ik zie er goed uit op die foto. Maar verder: geen make-up meer voor mij!”