.
News Image

MNM maakte 461 uur Marathonradio voor studerend Vlaanderen

En dit zijn de meest gevraagde artiesten. 


Peter Van de Veire, Julie Van den Steen en Brahim Attaeb stelden zichzelf de afgelopen weken volledig ter beschikking van studerend Vlaanderen. Vrijdagavond om 19 uur, na 461 uur live radio maken, zat hun werk erop. Met muziek, advies en de fysieke steun van het Marathonradio Rescue Team - Tom De Cock, Dorianne Aussems, Laura Govaerts en Sander Gillis - steunden ze studenten in heel Vlaanderen. Drie weken aan één stuk presenteerden de MNM-dj's een non-stop radioprogramma boordevol studie- en ontspanningstips om blokkende studenten een hart onder de riem te steken. Voor het tweede jaar op rij werd de hele periode live uitgezonden vanuit het Marathonradiohuis in Leuven.

Maar het einde van Marathonradio betekent niet het einde van de steun. Van maandag 25 tot en met donderdag 28 juni blikken de dj's dagelijks tussen 12.00 en 13.00 uur terug tijdens Marathonradio: Het Rapport en horen ze graag hoe al 'hun studenten' het ervan afgebracht hebben. Op vrijdag 29 juni trekt het Marathonradio Rescue Team voor een laatste keer op pad, want ook dit jaar kijken de MNM-dj's effectief naar de rapporten van de luisteraars. De jongerenzender steunt iedereen tot en met de laatste loodjes en zorgt zo voor een fantastisch begin van de zomervakantie.



Marathonradio 2018 in cijfers

19 dagen Marathonradio is goed voor 461 uur live radio en 970 maal Yes, we can!

Maar liefst 82 artiesten kwamen langs in het Marathonradiohuis in Leuven en 28 BV’s kwamen elk 2 uur lang mee radio maken.Het Marathonradio Rescue Team met Tom De Cock, Dorianne Aussems, Laura Govaerts en Sander Gilis kwam duizenden studenten tegen en hielp alle studenten in nood én hun netwerk: ouders, familie, vrienden, klasgenoten, etc. Daarvoor legden ze 11 000 km af met 2 Marathonradio-auto's. Het Marathonradio Rescue Team deelde maar liefst 20 700 Marathonradiomarkeerstiften uit in 3 verschillende kleuren en haalde 40 examenvragen op bij leerkrachten .



De MNM-dj's draaiden in totaal 5000 platen waarvan 85 keer 'Bella Ciao', dé Marathonradio-hit!

Top 5 van meest gespeelde nummers tijdens Marathonradio:

El Profesor – Bella Ciao

Calvin Harris & Dua Lipa – One Kiss

Alvaro Soler – La Cintura

Tom Walker – Leave a Light On

Ariana Grande – No Tears Left to Cry



Top 5 van meest aangevraagde artiesten:

Shawn Mendes

Ed Sheeran

Dua Lipa

Bruno Mars

Niels Destadsbader