.
Milow
zaterdag 25 juni 2022

Milow: “Ze mogen nooit denken dat ze een last zijn”

Hij wil niet dat zijn kinderen datzelfde gevoel krijgen

Het is zover: Milow's nieuwste plaat is verkrijgbaar. Zijn laatste werk verschilt van zijn voorgaande albums in de zin dat hij zich meer blootgeeft in zijn songs. Hij reflecteert in zijn nieuwste nummers over zijn leven en zijn kinderen, die daarin een heel belangrijke rol spelen. Dat vertelt hij in Goesting, een weekendbijlage van Het Belang Van Limburg.

Aanvankelijk was het plan om een vrolijke plaat te maken, maar daar stak 'het leven' een stokje voor. Een van zijn goede vrienden en muziekcollega's, drummer Oscar Kraal, verloor een paar maanden na de diagnose in 2020 zijn strijd tegen pancreaskanker. Oscar laat twee tienerdochters na.

Die gebeurtenis deed Milow reflecteren over zijn eigen leven, waarin zijn kinderen een belangrijke rol spelen. “Ik wou dat ze in deze plaat een stukje van zichzelf kunnen terugvinden, als ik er ooit niet meer ben”, zegt hij.

Een belangrijke reden daartoe is dat hij vroeger altijd het gevoel had dat zijn eigen vader zijn kinderen als een rem zag op zijn carrière. Hij wil niet dat zijn kinderen datzelfde gevoel krijgen.

“Ik heb vaak gedacht: ik ben ook een workaholic, dus ik moet ervoor opletten dat ik niet hetzelfde gevoel overbreng op mijn kinderen. Ze mogen nooit denken dat ze een last zijn voor mij”, vertelt Milow openhartig.

Bio van Milow

Meer Over:

Milow