.
Milow
donderdag 26 mei 2022

Milow: “Ik sta al jaren aan de schoolpoort”

“Breaking news is dat dus niet echt, hé"

Zanger Milow bracht in volle lockdown een nieuw nummer uit, getiteld 'Whatever It Takes'. Ondertussen werd die track al meer dan 23 miljoen keer online gestreamed, waardoor hij besliste om een plaat te maken vol lichte, happy songs. Maar dat liep jammer genoeg mis. Hij vertelt er meer over in Het Laatste Nieuws.

Milow werkte voor zijn eerdere projecten al jaren samen met zijn goede vriend en drummer, Oscar Kraal. Die kreeg in 2020 op zijn 50ste het harde verdict pancreaskanker te horen en overleed amper vijf maanden na de eerste diagnose.

“Ik heb hem 'Oscar', het eerbetoon dat ik voor hem schreef, nog laten horen. Oscar liet twee tienerdochters na, ik heb óók twee kinderen. Dan begin je al eens stil te staan bij wat er met hen zou gebeuren, als ik er niet meer zou zijn. Dan wil ik dat ze in mijn muziek toch een spoor van zichzelf kunnen terugvinden”, vertelt hij daarover.

In zijn familie heerst een voorgeschiedenis van hartproblemen. Milow vond het dus tijd om zijn vaderrol te laten doorschijnen in zijn nieuw werk. “Ik had de tijd nodig om de juiste woorden te vinden om die boodschap over te brengen. Ik besef dat het een belangrijk ontbrekend puzzelstukje is om mij als Milow te kunnen begrijpen.”

De meeste van zijn luisteraars en fans weten al wel even dat hij vader is. “Breaking news is dat dus niet echt, hé. Ik sta al jaren aan de schoolpoort”, besluit hij grappend.

Bio van Milow

Meer Over:

Milow