.
News Image

Milow haalt uit naar Dag Allemaal

Milow en Dag Allemaal, het zijn niet de beste vrienden.


De afgelopen weken heeft Milow een paar keer uitgehaald naar het weekblad Dag Allemaal. Eerder deze maand was Milow te gast bij Plage Préférée op Radio 2, daar haalde presentatrice Kim Debrie aan dat de singer-songwriter kritiek had gekregen over zijn gedrag bij de opnames van Liefde Voor Muziek.

De zanger stond perplex toen hij het artikel van Dag Allemaal las. “Dat artikel was een onaangename verrassing voor mij, dat artikel was volledig verzonnen”, vertelde Milow op Radio 2. “Er werd onder andere in geschreven dat ik het niet goed kon vinden met die artiesten en dat ik de versies van de liedjes niet goed vond. Ik denk dat iedereen die het seizoen gezien heeft, kan zien dat dat niet zo was. Wij schoten héél goed met elkaar op. In de uitzending die rond mij draaide, was ik enorm ontroerd door de versies die de anderen gemaakt hadden. Je kon dat ook zien aan mij. Iedereen had zo zijn best gedaan, dat was fantastisch.”

Milow weet waarom Dag Allemaal dat schreef. “Sinds ik met muziek bezig ben - sinds 2007 – heb ik nog nooit een interview gegeven aan Dag Allemaal. Ik kan me inbeelden dat mensen dat graag lezen, maar voor mij zijn dat boekjes die de waarheid niet altijd naleven. Ik was de enige van Liefde Voor Muziek die geen interview wou geven, die waren daar ook ter plaatse. Ik ben wel principieel en heb dat dus niet gedaan. Zij hebben dan wraak genomen en dingen verzonnen”, reageerde Milow op de radio. In De Morgen vertelde Milow afgelopen weekend dat VTM de samenwerking met partner Dag Allemaal verbroken zou hebben. “En drie artiesten hebben meteen hun interview met het blad ingetrokken. Dat zouden ze nooit doen als ze de sfeer niet goed was”, vertelde Milow in de krant.



Het is de eerste keer dat er over mij flagrante leugens verschenen zijn. Ik kan dat wel plaatsen: twaalf jaar lang heb ik alle interviewaanvragen van Dag Allemaal geweigerd, een principekwestie waar ik niet van afwijk, en daar hebben ze mij nu op teruggepakt. Ze dachten wellicht dat ik de week daarop wel een interview zou geven om het één en ander recht te zetten. Maar aan dat soort vuile trucs doe ik niet mee.