.
Milow
dinsdag 25 april 2023

Milow: “Daar heb ik ‘het’ voor de eerste keer gevoeld”

Maar het verliep daarna niet zo vlot

In 2004 nam Milow deel aan Humo’s Rock Rally in Zichem. Daar speelde hij een korte set, de kortste van de avond.

“Ook mijn demo was erg kort: de drie songs die ik had ingestuurd, duurden allemaal minder dan tweeënhalve minuut. Ik denk nog steeds dat dat de aandacht van de juryleden heeft getrokken, en dat ze me daarom hebben toegelaten tot de preselecties. Ik heb me op die Rock Rally ongeveer zes minuten gespeeld”, vertelt Milow in Humo.

Maar in die zes minuten slaagde Milow erin om de hele zaal muisstil te krijgen. En dat moet je toch maar kunnen als artiest.

“Daar heb ik ‘het’ voor de eerste keer gevoeld. En in de finale haalde ik geen podiumplaats, maar ik had het publiek wéér mee. Juryvoorzitter Charlie Poel heeft me toen bemoedigend toegesproken. ‘Geef me nog vijf jaar’, zei ik toen. Hij antwoordde: ‘Je zult er niet zoveel nodig hebben.”

Maar na de finale belandde Milow meteen weer met beide voeten op de grond. Geen enkele manager of platenfirma leek geïnteresseerd. “Dat had ook te maken met de nieuwe realiteit waarmee de muziekindustrie toen werd geconfronteerd. De grote platenmaatschappijen waren toen op de Rock Rally van 2004 niet te bespeuren.”

Bio van Milow

Meer Over:

Milow