.
Miguel Wiels, Alain Vande Putte en Peter Gillis
woensdag 5 mei 2021

Miguel Wiels stopt als componist bij K3

Wie neemt zijn plaats in?

Verrassend nieuws van Miguel Wiels, woensdagochtend kondigde de componist en muzikant zijn afscheid bij K3 aan. "Na 248 liedjes en 22 albums... neem ik enorm dankbaar en vol trots afscheid van een fantastische periode in mijn leven", schreef Miguel Wiels op Instagram.

De afgelopen 23 jaar was Miguel Wiels één van de vaste schrijvers van de liedjes van K3. Er is als het ware niet één hit waaraan hij niet heeft meegewerkt. Miguel schreef samen met Peter Gilles en Alain Vande Putte al liedjes voor Karen, Kristel en Kathleen in de periode dat Niels William in 1998 de groep K3 oprichtte. Er verschenen 248 liedjes van zijn hand, maar hij heeft er veel meer geschreven, allemaal nummers die het album uiteindelijk niet haalden.

"Dankjewel aan alle 7 K3-tjes! Dankjewel Alain en Peter! Dankjewel William! Dankjewel Studio 100 ! En dankjewel publiek, voor een fantastische ride die 23 jaar duurde", besluit Miguel Wiels.

Onder andere Kristel Verbeke reageerde ondertussen op Instagram. Zij is van mening dat Miguel een medaille verdient. "23 jaar volhouden met 7 vrouwen op uw dak", lacht Kristel. "De koppigste ooit, maar zonder jou was het ons niet gelukt ... Nooit zo graag op een podium gestaan dan dicht naast jou", besluit Kristel. Ook Kathleen heeft niets dan goede herinneringen aan de periode dat zij met 'Mickey' mocht samenwerkingen.

"Het succes van K3 was onmogelijk geweest zonder jou", schrijft Niels William op Instagram. "Op naar nieuwe avonturen. Love you", besluit Niels William.

Ook Klaasje is Miguel Wiels dankbaar. "Bedankt lieve Mickey, voor de TOP tijd en alle fijne momenten. Dankbaar om een onderdeel te mogen zijn van dat grote geheel... Wat een plaatjes!. Je hebt met de muziek zoveel generaties kinderen laten zingen en dansen. Een stuk jeugdsentiment voor velen! Succes met alles wat er nog komt", besluit Klaasje op Instagram.

Ook Gert Verhulst laat van zich horen: “We willen Miguel graag bedanken voor de onvergetelijke jaren die we samen hebben beleefd en wensen hem veel succes bij alles wat hij onderneemt. Alain Vande Putte, Peter Gillis en ik hebben alvast enorm veel zin om samen te werken aan nieuwe K3-muziek.” En daarmee is de stoel van Miguel Wiels meteen overgenomen.

Bio van Miguel Wiels en K3

Meer Over:

Miguel Wiels K3