.
Miguel Wiels
zaterdag 1 januari 2022

Miguel Wiels speelde 24 uur live: “Ik heb fysiek nauwelijks wat gevoeld”

Zijn gedachten gaan uit naar de beginnende artiesten

2021 was voor Miguel Wiels een jaar om nooit meer te vergeten. Op 12 en 13 maart speelde hij 24 uur lang live en onafgebroken in het grote Sportpaleis, in het gezelschap van zijn band en tal van bekende artiesten. Maar 24 uur onafgebroken, piano spelen, hoe hou je dat zelfs vol.

“Ik ga last krijgen van mijn vingers’, dacht ik. Het langste dat ik ooit had opgetreden was vijf uur aan een stuk. Maar fysiek heb ik nauwelijks wat gevoeld. We zijn ’s avonds om zes uur begonnen en ik had om drie uur ’s nachts een douche gepland om weer wat op te frissen, maar dat was niet nodig”, blikt Miguel terug in Het Laatste Nieuws.

De 24 uur live werden georganiseerd om de artiesten een hart onder de riem te steken en het publiek nog eens te entertainen met echte livemuziek vanuit hun woonkamer. Tijdens de zomer ging het heel even weer goed, maar ondertussen ligt de cultuursector weer zo goed als plat. “De pandemie is wat ze is, natuurlijk. Er zijn mensen en daar reken ik mezelf bij – die al naam hebben gemaakt en dit wel een paar jaar kunnen overbruggen. Met beginnende artiesten heb ik erg te doen. Zij zouden nu moeten spelen en naam maken, maar dat gaat niet.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Miguel Wiels

Meer Over:

Miguel Wiels