.
Michiel Vandeweert
maandag 20 juni 2022

Michiel Vandeweert: “zonder hem is het niet meer hetzelfde”

Hij stond ooit achter de draaitafels

Wie kent Michiel Vandeweert nu niet. De oudste progeria-patiënt van ons land weet iedereen keer op keer te charmeren. Dat hij ondertussen 24 is mogen worden maakt de bewondering voor de jongeman des te groter. De dokters gaven hem immers een levensverwachting van amper 12 jaar.

Ondanks zijn ziekte probeert Michiel een heel gewoon leven te leiden, net zoals alle andere jongens van zijn leeftijd. De ziekte mag hem daarin niet tegenhouden.

“Als ik iets wil doen, ga ik ervoor. Mijn vrienden zien mij ook gewoon als Michiel, de jongen die graag gamet en video’s maakt voor YouTube. Buiten de vele ziekenhuisbezoeken verschilt mijn leven niet zo hard als dat van hen. Ik ga ook graag uit en ik heb ook mijn rijbewijs”, vertelt hij in Dag Allemaal.

Michiel heeft ook even geprobeerd om een gewone job uit te oefenen in een computerwinkel, maar dat viel niet mee door het fysieke aspect. De jongeman had steeds hulp nodig van collega’s, waardoor hun werk vaak bleef liggen.

“Ik heb daarnaast ook nog even als dj gewerkt, wat ik samen deed met een vriend, Sam. Maar die is helaas overleden aan kanker. Zonder hem is het achter de draaitafel niet meer hetzelfde. In het dagelijkse leven ben ik nu vooral bezig met Twtich, een platform waar ik videogames op stream.”