.
Michiel Vandeweert
woensdag 15 juni 2022

Michiel Vandeweert: “Het is toch altijd even slikken”

Hij werd al ouder dan verwacht

Michiel Vandeweert is zonder twijfel de bekendste progeria-patiënt van ons land. Michiel dook al op in programma’s zoals ‘Camping Karen en James’ en heeft zelf ook een eigen carrière uitgebouwd. Deze week wordt Michiel 24 jaar en dat is bijna een wonder.

Slechts 150 mensen ter wereld hebben progeria, en twee daarvan zijn Michiel en zijn zus Amber. Dat er twee progeria-patiënten in één gezin opgroeien, is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Zelfs toen ze op vakantie waren in Egypte werden de twee meteen opgemerkt door de pers van het land.

Enkele jaren geleden zeiden artsen nog tegen Michiel dat hij nooit ouder zou worden dan 12. Een leeftijd die hij al lang heeft bereikt. Maar ook een leeftijd die hem wel eens aan het denken zet.

“Ik ben niet zo met mijn leeftijd bezig, maar ik moet altijd even slikken als mijn verjaardag eraan komt Zeker nu. Ik besef des te meer hoe gelukkig ik mag zijn dat ik er nog ben”, glimlacht hij in Dag Allemaal.

Maar Michiel is nog niet de oudste progeria-patiënt van allemaal. In Italië is er nog iemand die 2 jaar ouder is. “In progeriajaren ben ik 192, want elk jaar telt voor mij acht keer. Als ik volgend jaar 25 mag worden, zal ik dus eigenlijk 200 jaar oud zijn. Voor de meeste mensen is het vanzelfsprekend dat je er nog bent op je 24ste, maar voor mij dus niet.”