.
Céline Dept en Michiel Callebaut
vrijdag 25 november 2022

Michiel Callebaut: “Dat klopt langs geen kanten”

Zoveel verdienen ze niet

Michiel Callebaut en Céline Dept worden op handen gedragen door de jongeren. Hun video’s op YouTube zijn ontzettend populair en er wordt veel naar hen opgekeken.

Ze zijn een voorbeeld voor de jeugd, ze kunnen dus maar beter niet te veel fouten maken. Iets wat toch wel wat stress met zich meebrengt.

“We knippen soms iets te veel. Ik ben soms bang om iets te posten. Vorige week maakte we een halloweenfilmpje en ik kreeg zelf kriebels van een beeld van een clown. Céline twijfelde ook en dan heb ik zelfs mijn moeder gebeld. ‘Als je twijfelt, haal het eruit’, zei ze. We nemen geen risico’s.”

Céline vindt het soms erg vermoeiend om over alles goed na te denken wat door de beugel kan en wat niet.

“Ook met challenges rond eten passen we op. Een slagroom op een bord spuiten om in iemands gezicht te gooien kan wel, maar je verspilt geen 17 bussen. Soms is het vermoeiend hoor, een gezonde balans zoeken. Een commentaar krijg je altijd.”

Voor hun job moeten ze veel opofferen en dat staat niet altijd in verhouding tot wat ze ermee verdienen. “Wie wat zoekt, vindt dat YouTube een euro oplevert per duizend vies, maar dat is zeker niet bij alle filmpjes. Bij shorts geven ze niets. In België weet je ook dat je flink wat afgeeft van wat er binnenkomt. Ze hebben ooit eens berekend dat wij maandelijks 140.000 euro zien, maar dat klopt lang geen kanten.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Celine Dept en Michiel Callebaut