.
News Image

Michel Van den Brande: ‘zaak blijft dicht’

Administratie mallemolen draait.

Michel Van den Brande nam een tijdje geleden zijn stamcafé Pand 18 in Blankenberge open. De zaak ging drie jaar geleden dicht, Michel Van den Brande zag er een goede investering in. Eigenlijk zou de zaak openen, of toch al op z’n minst het terras. Eén probleem: de stad Blankenberge moet de vergunning voor het coronaterras nog uitreiken.

“Met spijt in mijn hart kan het pand18 pas opengaan nadat de vergunning is toegekend voor ons corona-terras! “Vorige week dinsdag onze wijkagent op bezoek gehad voor alle vergunningen te overlopen en voor hem en mij was alles in orde, dachten wij , tot we naar het stadhuis belden voor de bloemenbak te verplaatsen die vlak voor het vaste terras van het pand18 stond.”

Tijdens dat telefoontje werd duidelijk dat Michel Van den Brande niet over de vergunning beschikte. “Nee natuurlijk niet , is toch niet nodig zeg ik , iedereen heeft een Corona-terras. Ik dacht gelijk andere steden en dorpen wordt dat gedoogd en toegestaan voor zoveel mogelijk mensen te kunnen laten genieten van een buiten terras”, reageert Michel.

Maar dat was in Blankenberge dus niet het geval. De aanvraag moet nu op het schepencollege behandeld worden en dat kan pas op 21 mei aanstaande. “Dat wil zeggen dat wij 2 verlengde weekends moeten missen !!! Ja inderdaad, wij kunnen opendoen met ons bestaande vaste terras , maar daar kan amper 16 à 20 klanten coronaproof plaats nemen.”

En dat ziet Michel Van den Brande niet zitten. Hij verwacht namelijk een stormloop van vrienden en familieleden die iets willen komen drinken. “Nu ik met de geburen afspraken heb gemaakt over onder andere geluidsoverlast kan en wil ik NIET open doen om geen overlast voor de geburen te veroorzaken. Ik wil op een goede en gezonde manier opendoen en niet overhaast . Als je maar 20 mensen coronaproof kan plaatsen en er komen er 60 mensen op af, is dat om problemen vragen. Dus ik vraag nog langs deze weg aan onze politiekers van Blankenberge voor toch nog een toelating te verkrijgen zodat we toch nog de mensen coronaproof kunnen ontvangen op ons besteld coronaproofterras dat klaar ligt. Ik vind het bijzonder jammer, maar ik vind ook dat de veiligheid op alles voor gaat. “