You are here

Michel Van den Brande woedend

13/03/2018 14:15-

Zakenman is rijbewijs kwijt.

Het is geen leuke dag voor Michel Van den Brande. De zoveelste minder leuke dag want hij heeft de afgelopen jaren al wel één en ander voorgehad. De baas van Kontrimo mag zijn rijbewijs gaan inleveren want hij is ook veroordeeld wegens overdreven snelheid.

De feiten dateren al van een tijdje geleden maar de rechter deed vorige week uitspraak. Van den Brande reed 154km per uur aan de werken op de E40 in Aalter. Daar mag je momenteel maar 90 mocht rijden. Die snelheid werd weliswaar gecorrigeerd naar 144,76 km/uur maar het is en blijft een zware overtreding.
De rechtbank heeft het in het vonnis over “de extreme mate waarmee de maximum toegelaten snelheid werd overschreden” maar Van den Brande heeft nog meer pech. “Tevens wordt er rekening gehouden met het extreem ongunstig strafrechtelijk verleden van de gedaagde die niet minder dan 7 maal werd veroordeeld waaronder 4 snelheidsovertredingen."

Van den Brande is woedend en dat is nog zacht uitgedrukt. “Nu ben ik veroordeeld omdat ik 7 x te snel heb gereden op een tijdspanne van 18jaar !!! Ze spreken van de eerste snelheidsovertreding in het jaar 2001 !! De tweede overtreding op 2002, op 2003, op 2004 , op 2006 , op 2014 en nu mijn laatste in het jaar 2017 !!! En nu durven die rechters zeggen dat ik een recidivist ben !!! Waarom beginnen ze niet vanaf mijn geboorte ???? Dan gaan ze nog veel vinden zulle !! Ik ben dat hier zo beu in dat strondland eh !!! Op politiek vlak worde uitgemolken en nu gaat het gerecht er nog een schepje bij doen !! Heb godverdomme 39jaar mijn rijbewijs en nog nooit geen ongeluk tegen gekomen en doe 60 a 80.000km. Per jaar en dit is mijne cadau ,, bedankt aan de heren rechters ,, maar vergeet niet wie laatst lacht het beste lacht !!!!!!!!!!!!!”

Michel Van den Brande moet 300 euro boete betalen, krijgt een rijverbod van 3 maanden (waarvan één met uitstel) en zal theorie én praktijkexamen moeten afleggen en dient zich aan te melden voor een psychologisch onderzoek én een medisch onderzoek. Daarnaast moet Van den Brande 200 euro in het Fonds tot hulp van slachtoffers van opzettelijke gewelddaden storten en ook nog eens 20 euro aan het Begrotingsfonds voor juridische tweedelijnsbijstand betalen. Daar komen de kosten van de rechtszaak nog eens bij.

Meer nieuws over:

Michel Van den Brande

Gerelateerde foto's:

Fandag 5 jaar Sugarfree

Michel Van den Brande - Brasschaat - 11/09/2016

Bij VIER

Michel Van den Brande - Zaventem - 26/02/2016

Gerelateerde bio's: