.
Michel Van den Brande
donderdag 16 februari 2023

Michel Van den Brande vrijdag voor de rechter

Wat heeft hij op zijn kerfstok?

Het is zover, Michel Van den Brande moet vrijdag voor de rechter verschijnen. Zelf heeft de ondernemer niets misdaan, maar als werknemer moet hij tekst en uitleg komen geven in verband met het overtreden van de veiligheidsmaatregelen.

"Ik moet nu vrijdag voorkomen in Dendermonde , voor verschillende inbeuken in verband met veilig werken: geen veiligheidsgordels dragen, geen helmdracht enzovoorts", schrijft Van den Brande op zijn sociale media. In België is het zo dat ondernemers hiervoor verantwoordelijk gesteld kunnen worden. Veel hoop op een vrijspraak heeft de stellingbouwer niet. "Ik zal wel veroordeeld worden !! Ben een stellingbouwbedrijf , de aannemers die zelf hun stelling plaatsen krijgen nauwelijks of geen controle en worden gerust gelaten !! Begrijpen wie begrijpen kan", reageert een gefrustreerde ondernemer.

Michel Van den Brande kaart die toch wel idiote regelgeving al jaren aan. "Wij investeren duizenden euro’s per jaar aan veiligheid voor onze mensen , maar met 35 ploegen die alle dagen onderweg zijn kunnen we moeilijk bij iedere ploeg een politieagent zetten bij manier van spreken."

Als baas steekt Van den Brande veel tijd, energie en geld in het motiveren van zijn personeel om alle persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen en dat blijft hij doen. "Ik dring er nog eens op aan aan ons jongens , werk veilig en gebruik alle tijden jullie veiligheidsmateriaal !! Jullie gezin zien jullie ook graag veilig terugkeren na jullie dagtaak", besluit Michel Van den Brande.