.
Michel Van den Brande
maandag 23 januari 2023

Michel Van den Brande: “Hij is helemaal krom gaan groeien”

Maar hij ondervindt geen hinder

We zouden er nog van verschieten hoeveel mannen in Vlaanderen teelbalkanker of prostaatkanker hebben gehad. Ook Michel Van den Brande werd ermee geconfronteerd.

Op zijn 29ste werden zijn twee teelballen weggehaald en is hij dus ‘veilig’ voor teelbalkanker. Maar het was een moeilijke strijd.

“Twee, drie jaar lang heb ik moeten ‘doktoren’. De kanker was uitgezaaid tot in mijn lies. Drie keer ben ik geopereerd en ik heb chemo- en radiotherapie gevolgd. Later kreeg ik door de bestraling de ziekte van Peyronie, waardoor mijn penis krom is gaan groeien. Seks is gelukkig geen probleem. Alles marcheert nog. Maar het is niet simpel geweest”, getuigt Michel in Tv Familie.

Toen Michel naar de dokter ging, leek er nog geen vuiltje aan de lucht en was er alleen maar sprake van een cyste. Die zouden ze wel verwijderen wanneer het nodig was.

“Maar die cyste werd groter en groter. Voor mijn teelballen werden weggenomen, leek het door die tumor zelfs alsof ik een derde bal had. Je zag het zelfs in mijn jeansbroek. Als die arts de reflex had gehad om die cyste weg te halen, had ik nooit kanker gehad.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Michel Van den Brande