.
Michel Van den Brande
woensdag 10 januari 2024

Michel Van den Brande: "dan word ik mee gedagvaard"

Michel Van den Brande hekelt wetgeving.

Ondernemer Michel Van den Brande heeft een open brief naar minister van justitie Paul Van Tigchelt gestuurd. In die open brief klaagt Van den Brande over het feit dat zijn voertuig in beslag genomen kan worden op het moment dat er een chauffeur zonder rijbewijs achter het stuur kruipt.

“Als ik iemand aanwerf, vraag ik altijd een kopie van rijbewijs en identiteitskaart. Ze tekenen document dat ze niet privé mogen rijden en ons moeten verwittigen als ze rijverbod krijgen. Doen ze dat niet en worden ze gepakt door de politie, dan wordt ons busje in beslag genomen en ik word mee gedagvaard om te verschijnen”, schrijft Van den Brande.

“Ik moet maar weten dat die mensen geen rijbewijs (meer) hebben?? Maar ik kan op geen enkele manier te weten komen of iemand van mijn jongens rijverbod heeft??? De politie zegt niets en schermt met recht op privacywet”, spreek Van den Brande uit ervaring.

“Bij alle loonbeslagen krijgen wij heel het dossier als werkgever helemaal gedetailleerd. Is dat dat geen schending privacy?? Als ik dan op de rechtbank aanhaal dat ik de mensen heb laten tekenen dat ze niet zonder rijbewijs mogen rijden en me bij rijverbod moeten verwittigen, zeggen ze dat dat document waardeloos is!!??? Wie kan me zeggen hoe ik dan moet of kan weten dat iemand die mijn auto’s gebruikt een geldig rijbewijs heeft?? En vooral dat het niet ingetrokken is ???”

“Ik zie mijn chauffeurs niet elke dag, uiteraard dat ik het niet elke dag persoonlijk kan vragen? Als justitie nu eens gewoon aan de werkgever laat weten in sec mailtje dat die persoon rijverbod heeft van die datum tot die datum en voor die en die categorieën ??? Moet nog niet eens instaan voor welke reden? Kan toch niet zo moeilijk zijn denk ik dan?? Of ben ik weer zo verkeerd?”, vraagt Van den Brande zich af.

De ondernemer krijgt op Facebook de steun van heel wat collega-ondernemers die hetzelfde hebben meegemaakt. Maar of zijn brief aan Paul Van Tigchelt iets gaat veranderen, dat is nog maar de vraag.