.
Michel Follet
zondag 30 oktober 2022

Michel Follet: “Ik leef tegenwoordig erg afgezonderd”

Hij heeft zware gehoorproblemen

Het was al een tijdje geleden dat we nog iets hadden gehoord van Michel Follet, tot enkele maanden geleden. Plots kwam de radiopresentator weer veelvuldig in het nieuws nadat hij was onthuld als schrijver van ‘BV-Day’, een boek dat hij schreef onder het pseudoniem Chris Van Gansbeke.

Maar vele jaren geleden was Michel Follet ontzettend populair. In Primo praat hij over het gehoorprobleem waar hij al 25 jaar last van heeft.

“Ik worstel met eenzijdige doofheid, tinitus of oorsuizen, maar ik lijd ook aan hyperaccusis, een algemene overgevoeligheid voor geluid. Vandaar mijn afgezonderd bestaan”, bekent hij.

Door zijn overgevoeligheid aan geluid zondert Michel zich steeds meer af, want in de buitenwereld zijn er heel wat prikkels.

“Geluid is overal: het scannen aan de kassa van de supermarkt, parkeersensoren in de wagen, op de radio waar je om de haverklap allerlei jingles en melodietjes hoort. Werkelijk overal ligt geluid op de loer, behalve hier. Verder interesseert een huis me niet of nauwelijks; het dient voor mij om tot rust te komen.”

Bio van Michel Follet

Meer Over:

Michel Follet