.
Micha Marah
zaterdag 6 augustus 2022

Micha Marah: “Ze lag daar stilletjes te sterven”

Ze nam afscheid van haar moeder

2021 was niet meteen het meest vrolijke jaar voor Micha Marah. De zangeres verloor haar moeder op 95-jarige leeftijd en dat deed pijn, veel pijn.

“Ze was dan misschien wel moeilijk te been, ze was nog heel helder. Op haar 80ste heeft ze nog met de computer leren werken. Tijdens corona keek ze na het ontbijt op haar laptop wie van de kinderen of kleinkinderen online was op messenger. We hadden toen meer contact met ons ma dan voor corona, weliswaar vanop afstand”, zegt de zangeres in Dag Allemaal.

De vrouw kreeg een hersenbloeding en is in coma gegaan. Een week heeft de hele familie bj haar gewaakt, maar ze is niet meer bij bewustzijn gekomen.

“Ze had vooraf aangegeven dat ze niet meer naar het ziekenhuis wilde als er iets met haar gebeurde. Dat vond ik het ergste. Ze lag daar stilletjes te sterven.”

Micha vond het moeilijk om zo lijdzaam toe te zien en maakte zelfs ruzie met de dokter. “Ik heb toen tegen de dokter geschreeuwd of hij het proces niet kon versnellen. ‘Als er niets meer aan te doen is, alstublieft laat haar dan toch gaan’”, zucht ze.