.
Micha Marah
vrijdag 23 februari 2024

Micha Marah: “We braken toen gewoon het kot af”

Dat was traditie

Wat velen misschien niet weten is dat Margriet Hermans en Micha Marah familie zijn van elkaar. Ze zijn achternichten, maar kwamen elkaar nooit vaak tegen op familiefeesten. Op optredens des te meer.

“We zijn ook allebei bestuurslid van VLAPO, de Vereniging van Vlaamse Podiumartiesten. Soms spreken we af in een restaurant, maar onze laatste vergadering was bij Margriet thuis. Ze heeft toen een heerlijke lasagne gemaakt. Nadat de officiële agendapunten zijn afgewerkt, is er altijd nog genoeg tijd om te 'zeveren'. En daar zijn we goed in”, lacht Micha in Primo.

Familie is erg belangrijk voor Margriet en Micha en er zijn toch een aantal tradities die Micha graag in ere probeert te houden.

“Toen ik nog samen was met mijn Ierse ex-partner Isy hadden we de gewoonte om in zijn Ierse pub in Turnhout het kot af te breken op St. Patrick's Day. Margriet kwam altijd vroeg op de avond om de sfeer op te snuiven, en Isy had steevast een fles champagne klaarstaan om haar verjaardag te vieren die eveneens op 17 maart valt. Dat deden we een aantal jaren. Dat was een spontane traditie geworden.”