.
Micha Marah
donderdag 12 mei 2022

Micha Marah: “Mijn liedje vond ik verschrikkelijk”

Micha's wens om ooit op het Eurovisiesongfestival te staan, was groter dan haar afkeer voor de toenmalige songkeuze.

In 1979 was het de beurt aan Micha Marah om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Ze wou dolgraag deelnemen aan de grootste liedjeswedstrijd ter wereld en had er alles voor over. Ook naar Jeruzalem in Israël afzakken met een nummer dat ze absoluut niet goed vond. Ze vertelt er meer over in Libelle.

Drieënveertig jaar. Zoveel tijd zit er al tussen sinds Micha dapper ten strijde trok met het nummer 'Hey nana'. Ze vond het een hele eer dat ze er mocht staan, maar was toch niet zo blij met de nummerkeuze.

Die werd haar opgelegd van hogerhand en zelf had ze er maar weinig aan te zeggen. “Mijn liedje vond ik verschrikkelijk, het voelde aan als een straf om dat nummer te moeten brengen. Alsof niemand me ook maar een klein beetje succes gunde”, vertelt een eerlijke Micha.

Ze liet zich niet uit haar lood slaan en bleef professioneel. Micha's wens om ooit op het Eurovisiesongfestival te staan, was groter dan haar afkeer voor de toenmalige songkeuze.

“Ik heb geen moment gedacht aan opgeven. Ik moest en zou op een van de grootste podia ter wereld staan, al was het met dat nummer”, besluit ze.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Micha Marah

Meer Over:

Micha Marah