.
Micha Marah
woensdag 29 december 2021

Micha Marah is realistisch: “ziek zijn betekent niet meteen je laatste adem uitblazen”

"Dat is lachen in het gezicht van de mensen"

Toen corona in ons land opdook was de paniek bij iedereen groot om zelf niet besmet te raken met het virus. Er doken horroverhalen op van mensen die heel erg ziek waren geworden van het virus, of zelfs een dierbare hadden verloren door het virus. Ondertussen is meer dan 80% van de Belgische bevolking gevaccineerd en duiken er steeds minder ernstige gevallen op.

Micha Marah heeft zelf al haar boosterprik gekregen en weet het allemaal beter te relativeren. “Je kan je afvragen of onze regering het momentum van de verplichte vaccinatie niet gemist heeft. Aan het begin van de pandemie vreesde zowat iedereen dat een coronabesmetting synoniem was met je laatste adem uitblazen. Maar vandaag merken we dat de moraliteit – zeker bij jonge mensen – al bij al meevalt”, reageert ze in Tv Familie.

Voor de zangeres is het moeilijk om in te schatten wat er nu moet gebeuren om het virus in te perken. Een antigeentest zoals in Duitsland, gratis en zonder afspraak kan een goede oplossing zijn, al is het ook geen wondermiddel. “Zo komen er wel meer besmettingen aan het licht, maar het geeft antivaxers ook extra munitie om zich niet te laten vaccineren. Want zonder prik toch zonder restricties deelnemen aan cultuur-en vrijetijdsbesteding, dat vind ik lachen in het gezicht van mensen die wel hun burgerplicht vervullen.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Micha Marah

Meer Over:

Micha Marah