.
Micha Marah
zondag 29 mei 2022

Micha Marah: “Ik wilde er toen de brui aan geven”

"Ik wou toen weg uit de showbizz"

Voor zangeres Micha Marah was haar deelname aan het Eurovisiesongfestival memorabel in zowel de positieve als de negatieve zin van het woord. Ontevreden met de nummerkeuze, maar blij dat ze eindelijk voor zoveel miljoenen mensen haar talent mocht etaleren. We lezen meer over Micha's avontuur in Libelle.

Het heeft niet veel gescheeld of ze was nadien bijna gestopt met zingen. In Jeruzalem strandde ze met slechts vijf punten op de voorlaatste plaats. Dat lag volgens Micha niet zo zeer aan haar performance, maar had veel te maken met de nummerkeuze. Het lied 'Hey nana' werd haar aangereikt van hogerhand, zelf vond ze het nummer verschrikkelijk.

De sfeer keerde toen ze voor het eerst op het Israëlische podium mocht repeteren. “Die zaal, die vibe, die akoestiek: ge-wel-dig! Het voelde als thuiskomen. Vanaf dat punt ben ik er vol voor gegaan”, zegt Micha.

Ook achteraf legde haar deelname haar geen windeieren. “Toen ik de dag nadien in Zaventem arriveerde, stonden honderden mensen me op te wachten met spandoeken en vlaggetjes. Meer had ik niet kunnen wensen”, vertelt ze over haar terugkeer.

Toch was ze initieel enigszins teleurgesteld. “Voor veel mensen was en is het Eurovisiesongfestival een springplank naar een internationale carrière, maar niet voor mij. Eigenlijk wilde ik er toen de brui aan geven, weg uit de showbizz. Gelukkig heeft mijn eerste man, Guy, mij toen door die moeilijke tijd gesleurd”, aldus een dankbare Micha.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Micha Marah

Meer Over:

Micha Marah