.
Micha Marah
woensdag 16 augustus 2023

Micha Marah: “Ik werd overladen met alle zonden ter wereld”

Ze denkt er liever niet meer aan terug

Meedoen aan het Songfestival is voor vele artiesten één van de mooiste gebeurtenissen uit hun leven. Maar niet voor Micha Marah. Ze houdt er maar weinig mooie herinneringen aan over.

“Ik werd afgekraakt en overladen met alle zonden ter wereld. Ik heb die zwarte bladzijde ondertussen wel omgeslagen. Het enige wat ik nu nog denk als ik beelden zie, is dat ik een mooie jurk droeg”, klinkt het in Tv Familie.

Micha werd aangeduid door de BRT als deelneemster en kreeg ook een eigen ‘Eurosong’-show waarin ze haar verschillende liedjes voorstelde.

“Het publiek in het Amerikaans Theater stemde elke week een song weg. Het nummer ‘Comment ça va?’ won iedere keer. Dat liedje was ook mijn absolute favoriet. Maar in de finale mocht er opeens een vakjury stemmen. Die jury bestond grotendeels uit BRT-medewerkers en persmensen.”

In die jury zaten ook mensen die totaal geen interesse hadden in het Songfestival. Maar dat was nog niet alles. “De componist van ‘Hey Nana’ had verschillende juryleden overtuigd om niet op ‘Comment ça va?’ te stemmen. Zodus: ‘Hey Nana’ kreeg de meeste stemmen. Ik vond het geen slecht liedje, maar zeker niet sterk genoeg voor het Songfestival.”

Bio van Micha Marah

Meer Over:

Micha Marah