.
Micha Marah
donderdag 1 september 2022

Micha Marah: “Ik heb niet genoeg hits”

Haar goede vriendin deed mee aan 'Liefde voor muziek'

Voor de deelname van Micha Marah aan het Eurovisiesongfestival moeten we al terug naar het jaar 1979. Een groot succes werd haar deelname niet, want ze eindigde laatste met het nummer ‘Hey nana’. Een nummer dat ze nadien nooit meer zou zingen.

“Misschien zing ik het ooit toch nog eens. Ik heb het ook nooit op plaat uitgebracht, want ik vond het niet goed genoeg. Vorige winter zat ik in ‘Vrede Op Aarde’ en dokter Guy T’Sjoen heeft toen de oren van m’n kop gezaagd. ‘Je moet dat toch eens opnemen voor je doodgaat’”, lacht Micha in Dag Allemaal.

Net zoals heel wat Vlaamse artiesten hoopt ook Micha dat ze op een dag zal gevraagd worden voor 'Liefde Voor Muziek'. De uitgelezen kans om dan het nummer nog eens te zingen. Daarmee zou ze Margriet Hermans achterna kunnen gaan.

“Margriet heeft deze zomer geen enkele dag meer vrij. Ze is ook een goeie vriendin van mij. Maar ik weet dat ze mij nooit zullen vragen, want ik heb niet genoeg grote hits. Plus, ze kunnen niet elke keer van die fossielen boven water halen.”

Micha heeft nog steeds de nodige optredens, waar ze nog altijd erg gelukkig van wordt. “Ik treed nog zo’n 5 keer per maand op en ik sluit altijd af met ‘Leef’ van André Hazes. Ik zeg dan altijd tegen de mensen: ‘Vergeet niet te leven’. Ik amuseer mij nog steeds op elk optreden en vind het fijn om mensen te amuseren.”