.
Micha Marah
zaterdag 2 maart 2024

Micha Marah: “Het was geen opportuniteit maar een nachtmerrie”

Het was geen fijne herinnering

Als artiest is het niet makkelijk om overeind te blijven. Er zijn heel wat mensen in de showbizz en allemaal hebben ze maar één doel: het maken in de showbizz. Ook voor Margriet Hermans en Micha Marah is het niet altijd makkelijk geweest.

“Toen ik bij de VRT ontslagen werd, was ik gedemoraliseerd door de mediawereld. Ik was ook het optreden een beetje beu en, bij uitbreiding, zelfs de hele wereld. Op een gegeven moment kwam Bert Anciaux letterlijk aan mijn voordeur kloppen, en kreeg ik een week om na te denken of ik in de politiek wilde gaan. Micha verklaarde me voor gek, want als artiest politieke kleur bekennen is culturele zelfmoord. Mijn agenda werd letterlijk kaalgevreten”, zucht Hermans in Primo.

Voor Micha Marah was het Eurovisiesongfestival dan weer een zwarte bladzijde in haar carrière. Eentje die ze misschien toch het liefst wil vergeten.

“In plaats van een opportuniteit werd het een nachtmerrie. Maar doordat ik ook een boekingskantoor, platenfirma en muziekuitgeverij heb gehad, had ik - zelfs wanneer optreden op een laag pitje stond - altijd voldoende werk. Ik heb mijn eieren nooit in één mand gelegd.”