.
Micha Marah
zondag 15 mei 2022

Micha Marah: “Dat vonden mensen niet eerlijk”

Ze had eerder al eens meegedaan aan de preselecties, maar verloor toen.

In het jaar 1979 mocht Micha Marah naar Jeruzalem in Israël afzakken om er ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Ze trok naar ginds met het nummer ' Hey nana', een lied dat ze zelf eigenlijk niet goed vond. In Libelle lezen we meer over haar buitenlandse zangavontuur.

“Ik was erg trots dat ik voor België mocht uitkomen als inzending voor het Eurovisiesongfestival”, begint ze haar verhaal. “Maar dat lied, 'Hey hey, nananana, nana', verschrikkelijk vond ik dat”, zegt ze eerlijk.

Tot op de dag van vandaag vertikt Micha om het nummer op plaat uit te brengen of het nog een keer te zingen. “Behalve dan die keer op het podium van 'Houden van Griffelrock' in 2009, toen ik het refrein heel subtiel in een medley bracht. Het publiek werd zot!”, kijkt ze daarop terug.

Destijds was er heel wat te doen rond de deelname van Micha aan het grootste muziekgebeuren ter wereld. “Ik had in '71 en '75 al eens meegedaan met de preselecties, maar greep telkens naast de overwinning. Dat ik in '79 uiteindelijk wel gevraagd werd, zonder de gebruikelijke liedjeswedstrijd vooraf, vonden heel wat mensen niet eerlijk”, geeft ze toe.

Gelukkig zag Micha al snel in dat het Eurovisie-gebeuren een unieke kans was om zich als artieste in de spotlights te plaatsen en nam ze toch deel. Hoewel ze in totaal maar vijf punten kreeg, had haar deelname een lange en glansrijke carrière als gevolg.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Micha Marah

Meer Over:

Micha Marah