.
Micha Marah
dinsdag 22 augustus 2023

Micha Marah: “Dat heeft mij nog het meest geraakt”

Ze heeft er geen goeie herinneringen aan

De manier waarop ‘Hey Nana’ als nummer voor het songfestival is gekozen in 1979 is nog heel lang blijven nazinderen bij deelneemster Micha Marah. Zij was liever naar het songfestival gegaan met ‘Comment ça va?’ maar moest zich bij de jurybeslissing neerleggen.

“Ik stond aan de grond genageld. Ik moest het podium op worden geduwd om het winnende lied nog eens te zingen. Vervolgens werd ‘Hey Nana’ dan opeens plagiaat genoemd. Om een schadeclaim te vermijden, wilde mijn platenfirma het nummer laten diskwalificeren. Dat kon alleen via de rechtbank. Maar een kortgeding zou niet volstaan”, blikt Micha terug in Tv Familie.

De zangeres was daar heel erg van aangedaan, maar ze had weinig keuze. Ze moest maar aanvaarden dat ze met dat nummer naar het Songfestival moest.

“Maar er is iets dat mij nog veel meer heeft geraakt. Dat de pers een hetze tegen mij voerde. Ik werd overladen met alle zonden ter wereld. Nooit heb ik vaker op voorpagina’s gestaan dan in 1979. Niet één journalist heeft mij toen gebeld om mijn versie van de feiten te vernemen. Ik werd weggezet als ‘die moeilijke’.”

Bio van Micha Marah

Meer Over:

Micha Marah