.
News Image

#Metoo: Sven Mary neemt geen vrouwen meer aan

Sven Mary aangeklaagd door vrouwelijke stagiair.


Er is al veel gezegd en geschreven over #MeToo en dat is dit weekend niet anders. Nina, de bijlage van Het Laatste Nieuws, heeft dit weekend een gesprek met onder andere Sven Mary. #MeToo is haast een hysterie geworden, en veel zaken worden onder dezelfde noemer geklasseerd. Een tik op de billen of een grove grap zijn niet hetzelfde als een verkrachting. Maar vandaag is iedereen plots slachtoffer, merkt Sven Mary op.



Niet iedereen was het in het verleden eens met de uitspraken die Sven Mary over #MeToo deed. Hilde Van Mieghem is één van de mensen die zich aan bepaalde uitspraken ergerde. Zij stuurde mij een welgemeende fuck you. Emotioneel kan ik haar reactie begrijpen. Ik had gezegd dat de vrouw in de zaak rond Steve Stevaert zich niet als slachtoffer kon benoemen, hoogstens als een benadeelde partij, omdat er geen proces was geweest. Met zo'n opmerking maak je je vandaag niet erg populair.



De heisa die rond #MeToo is ontstaan, werkt blijkbaar ook in het nadeel van de vrouwen. Wij nemen op het advocatenkantoor geen vrouwen meer aan, vertelt Sven Mary in Nina. Dat is jammer want er studeren veel bekwame en intelligente dames af. Maar ik heb eens een probleem gehad met een stagiaire die beweerde dat ze haar slechte evaluatie te danken had aan het feit dat ze niet op mijn avances was ingegaan; en ik wil mezelf niet meer aan dat soort risico blootstellen. Uiteraard heeft ze bot gevangen, omdat haar klacht nergens op gebaseerd was. Maar je bent kwetsbaar als man vandaag en zo'n etiket kan je achtervolgen, weet Sven Mary.


Bio van Sven Mary

Meer Over:

Sven Mary