.
Metejoor
woensdag 12 januari 2022

Metejoor maakte carrièreswitch: “Ik moest oefenen op echte mensen”

Vanaf 13 januari is hij te zien in 'Een echte job'

We hebben er eventjes op moeten wachten, maar vanaf 13 januari kunnen we terug kijken naar ‘Een echte job’. Daarin zien we hoe verschillende bekende Vlamingen hun job ruilen voor een verpleegkundige outfit. Één van hen is Joris Van Rossem, alias Metejoor.

“Ik heb niet lang getwijfeld toen ze me vroegen. Net in die periode werd ik zelf verzorgd door thuisverpleging na een operatie aan mijn staartbeentje en schouder. Ik zei toen nog tegen de thuisverpleegster: ‘Als ik ooit iets terug kan doen, moet je het maar zeggen’ Waarop de verpleegster antwoordde: “Zet ons ooit maar eens in de bloemetjes.’ De vraag van VTM kwam dus op het perfecte moment.”, vertelt Joris in Story.

Voordat de BV’s aan het werk kunnen worden gezet gaat er heel wat voorbereiding en studeren aan vooraf. En dat gaat niet zonder slag of stoot. “Ik merkte plots dat mijn fijne motoriek toch niet zo goed was. En dat oefenen op echte mensen, daar had ik ook schrik voor. Maar het allerzwaarste en saaiste was toch de theorie. Ik ben niet goed in studeren, al ben ik er gelukkig toch doorgeraakt, zodat ik mijn stage kon beginnen.”