.
Metejoor
woensdag 18 mei 2022

Metejoor: “Liefde voor muziek heb ik van mijn ouders”

Zijn vader speelt momenteel nog steeds basgitaar bij reggaeband Rasolution

Joris van Rossem aka Metejoor is een echte Vlaamse hitmachine. Zijn nummers worden steevast meerdere keren per dag gedraaid door radiozenders van over het ganse land. De kiem van zijn muzikale prestaties kreeg hij mee van zijn ouders, die nog samen in een band gespeeld hebben. Hij geeft wat meer uitleg in Het Laatste Nieuws.

De groep MT Head zal wellicht weinig belletjes doen rinkelen. “Ze zijn nooit heel bekend geworden en hebben geen hits gehad, maar traden wel regelmatig op”, zegt Metejoor over de muziekband van zijn ouders.

Er gaan nog steeds diverse anekdotes de ronde over hoe zijn ouders een fulltime job combineerden met optreden én een gezinsleven. Soms vloeide het een en ander als eens over in elkaar.

“Mijn moeder was opvoedster in een instelling voor mensen met een beperking. Na haar shift reed ze vaak door naar optredens en dan gingen ik en mijn zus Lisa steevast mee. Mama gaf me tussen haar sets door vaak borstvoeding in de backstage”, vertelt Metejoor.

MT Head is ondertussen opgehouden te bestaan, maar zijn vader speelt momenteel nog steeds basgitaar bij Rasolution, volgens Metejoor de coolste reggaeband van de Kempen en omstreken.

Download onze app voor iOS of Android