.
Metejoor
woensdag 7 februari 2024

Metejoor: “Dat interesseert je op een bepaalde leeftijd gewoon minder” 

Hij kon het van zich afzetten 

Met ‘Zijlijn’ heeft Metejoor weer een prachtige single afgeleverd. Het nummer is ook meteen het campagnelied van de nieuwe campagne van Voetbal Vlaanderen. Hij weet wat het is om schreeuwende mensen aan de zijlijn van het voetbal veld te zien staan. Hij heeft het allemaal zelf meegemaakt.

“Ik ben op mijn achtste beginnen voetballen, maar ik heb nooit meegemaakt dat iemand op mij is beginnen schelden. Een trainer deed dat ooit weleens, maar dat was in the heat of the moment tijdens een wedstrijd. Ik heb wel vaak op anderen horen roepen, ook op kinderen van de tegenpartij. Je wil niet weten wat ik allemaal te horen kreeg...”, zegt hij in Primo.

Joris was daar heel vaak van aangedaan. Hijzelf had ook veel medelijden met degene waarop zo hard werd geroepen. Maar hij werd er ook angstig door. Hij had schrik dat mensen ook op hem zouden roepen als hij een fout maakte.

“Op latere leeftijd interesseert je dat minder. Ik heb tot mijn twintigste gevoetbald. Vanaf je zeventien à achttien kan je dat soort zaken een plaats geven. Pas op, het blijft niet oké wat ze roepen - zeker als het over uiterlijke kenmerken of racisme gaat. In alle andere gevallen kan je dat na een match een plaats geven, want dat gebeurt ook onderling in de ploeg. Als ploeggenoten kan je ook heftige discussies hebben of loop je op elkaar te schelden, maar dan ben je volwassen en heb je al een bepaalde achtergrond en kennis. Een kind begrijpt nog niet goed of zo'n gedrag nu normaal is of niet. Op heel jonge leeftijd gaan kinderen dat zien als normaal, wat zeker niet goed is, want dat gedrag nemen ze over en dragen ze dan verder uit.”

Bio van Metejoor

Meer Over:

Metejoor