.
Sergio en Sam Gooris
dinsdag 24 mei 2022

Met ‘Een nieuw begin, hé ho!’ lanceren Sam Gooris en Sergio een oorwurm

Eindelijk hebben we twee toppers een nummer samen opgenomen!

Nu we de coronabladzijden hebben omgeslagen, vonden boezemvrienden Sam Gooris (49) en Sergio Quisquater (56) dat het eindelijk tijd was voor een gemeenschappelijke single. Met ‘Een nieuw begin, hé ho’ lanceert het duo een feestelijke, radiovriendelijke oorwurm. Producer Patrick Hamilton zat achter de knoppen. Ook de Clouseau-muzikanten Vincent Pierins (bas) en Tom Lodewyckx (gitaar) werkten mee, net als tekstschrijvers Bart Herman en Jack Van Raamsdonck. Striptekenaar Charel Cambré zorgt voor een opmerkelijke hoes. ‘Een nieuw begin, hé ho!’, waarmee Sam Gooris en Serqio Quisquater het leven en onze herwonnen vrijheid vieren, is vanaf nu digitaal beschikbaar.

“Eigenlijk is dit een kinderdroom. Ik heb altijd al met mijne kameraad een nummer willen opnemen. Sergio nam het initiatief en kwam met dit liedje af. Ik was meteen verkocht. Ja, ik ben hierdoor nu echt een heel gelukkige jongen”, begint Sam Gooris het gesprek. Het duo is al jaren beste vrienden. In het café van Sergio gaf Sam één van zijn eerste optredens en Sergio was ook de man die Sam in contact bracht en koppelde met z’n vrouwtje Kelly.

“Met ‘Een nieuw begin, hé ho!’ vieren we het leven en de vrijheid. We hebben 2 jaar rondgelopen met van die mondmaskers en leefden met maatregelen. Laat ons hopen dat het nooit meer terugkomt. Inspelend op de actualiteit, kunnen we eindelijk terug het leven vieren en vrij ademen. Daarover gaat het”, zegt Sergio. “Het is vooral een meezingertje. Dat verwachten ze van ons en wij hopen dat de mensen er vooral veel partyplezier op hebben”, vult Sam Gooris aan.

Jack Jersey bracht met ‘Sri Lanka.. My Shangri-La’ in 1980 de originele, Engelstalige versie uit, waarmee hij als Nederlander scoorde in de Lage Landen en de omliggende, Duitstalige landen. “Eén van zijn muzikanten heeft er later nog een Nederlandstalige versie van gemaakt, maar die was veel trager en toen ging het over een eiland en palmbomen. Wij hebben de tekst, de productie en het tempo geactualiseerd, waardoor ‘Een nieuw begin, hé ho!’ nu echt heel catchy klinkt”, zegt Sergio.

Voor het productionele werkten Sam en Sergio samen met succesproducer Patrick Hamilton. “Onze single is inderdaad een oorwurm en ligt qua gevoel in de lijn met ‘Laat De Zon In Je Hart’, een single die Patrick toevallig ook heeft geproduceerd. Tom Lodewyckx (gitaar), Vincent Pierins, de mannen die ook bij Clouseau spelen, waren ook betrokken bij onze single. Alle instrumenten die je hoort, zijn in de studio live ingespeeld, net als de backings. De eerste noten van een nummer moeten direct het tempo aangeven en het feestje laten beginnen. Dat is dus ook het geval bij ‘Een nieuw begin, hé ho!’. Van in ’t begin is het er direct, patat op. De eerste noten zijn al voldoende om mee te doen, want stilstaan is geen optie”, zegt Sergio lachend.

Net als Sergio, is Sam best nieuwsgierig naar de reacties: “Ik ben benieuwd wat ons duet teweeg gaat brengen. Bart Herman en Jack Van Raamsdonk hebben de tekst geschreven. De pluimen moet ik aan mijne kameraad geven, want hij heeft ervoor gezorgd dat het een tof liedje is geworden.”

“Als we samen op een affiche staan en het kan voor onze agenda’s, dan brengen we op die podia met veel plezier onze single. Het is zo dat we elk ook aan aparte versie hebben opgenomen van ‘Een nieuw begin, hé ho!’. Vanaf de komende optredens zit dat nummer in ons repertoire en zingen we dat uit volle borst”, zegt Sergio.

Vanaf vandaag is de single ‘Een nieuw begin, hé ho!’ van Sam Gooris en Sergio Quisquater, waarvan het hoesje getekend werd door de bekende striptekenaar Charel Cambré, digitaal beschikbaar.