.
News Image

Merchandise van ‘F.C. De Kampioenen’ brengt amper iets op

Een habbekrats voor de bekende gezichten

Wie denk dat de acteurs van ‘F.C. De Kampioenen’ royaal geld verdienen aan de merchandising is eraan voor de moeite. Sinds kort liggen er twee nieuwe artikelen in de winkels: een bouwset van een voetbalveld en een bouwset voor een tribune.

Voor net geen 40 en 20 euro kunnen fans de nieuwste items aanschaffen. Na de brooddozen, sweaters, voetbaltruitjes, stickerboeken, strips en nog heel wat andere items, is er nu dus ook speelgoed beschikbaar.

Toch is dit voor de acteurs geen vetpot. De winkels zelf winnen 50% van de verkoopprijs. Daarvan gaat er zo’n 10% naar de VRT. Gesteld dat de VRT daarvan de helft houdt en de andere helft verdeelt onder de acteurs, dan gaat het over slechts 1 euro die ze moeten delen.

“Mickey Mouse-geld”, zo vertelt Jacques Vermeire aan Het Laatste Nieuws. “Maar dat geld interesseert me niet, ik doe het om in the picture te blijven en voor mijn kinderen, dat ze fier zijn op hun vader”, aldus Jacques.

Eerder vertelden ook An Swartenbroekx en Herman Verbruggen dat ze daaraan eigenlijk niets verdienen. “Nul komma nog iets”, aldus Verbruggen in Het Laatste Nieuws.