.
News Image

Ment laat mensen wel dansen

Ment speelt het ringlandlied wél.


MENT TV programmeert ‘Het verboden lied wél, maar zonder dat de zender stelling inneemt’. De clip krijgt in de uitzendingen een zenderboodschap mee. Het is de eerste keer dat op die manier gewerkt wordt.



Kiest Antwerpen voor BAM-tracé, Ringland of welke vorm of combinatie ook? Een aantal artiesten maakten ‘Laat de mensen dansen’. De Antwerpse dj Merdan Taplak maakte de beats. Bart Peeters en Arne van Styrofoam werkten mee aan de muziek en zie je ook in de clip net als Pieter Embrechts, Slongs Dievanongs, Halve Neuro en Marcel Vanthilt.



VRT en de Medialaan-zenders draaien het nummer niet omdat het een politiek standpunt inneemt. MENT TV begrijpt dat standpunt en legt de meeste voorzichtigheid aan de dag bij de keuze van clips en stelt zich altijd politiek en ideologisch neutraal op. Aan de andere kant is dit ‘een stem in de maatschappij’ én vooral een aanstekelijk goed nummer.



De zender besloot het nummer, in tegenstelling tot de meeste omroepen, wél op de playlist op te nemen en dat in een medium rotatie. Het draait een twee tot drie keer per dag gemiddeld. Bovendien komt bovenaan de clip een boodschap waarbij de zender duidelijk maakt dat het draaien van het nummer niet inhoudt dat ze een stelling inneemt.