.
Anton Coben
woensdag 22 mei 2019

Mega Mindy-acteur geveld door hersenbloeding

Anton Cogen herstelt na hersenbloeding die hem volledig verlamde.


Eind 2018 kwam er slecht nieuws over Anton Cogen, de acteur die de rol van commissaris Migrain in de reeks Mega Mindy speelt. Cogen werd getroffen door een hersenbloeding en het zag er even niet goed uit…

Eind 2018 zakte Mega Mindy-acteur Anton Cogen in elkaar in zijn woning. Hij was nochtans kerngezond en niks deed vermoeden dat er een hersenbloeding zat aan te komen, vertelt dochter Hannah Cogen in Het Laatste Nieuws. Anton was alleen thuis en werd pas na een uurtje gevonden door zijn vrouw die meteen de hulpdiensten belde. Even was het grote paniek want het zag er niet goed uit. “Van de ene seconde op de andere ging ik tegen de vlakte,” blikt Anton Cogen voor het eerst terug op de feiten in Dag Allemaal. “Ik was bij bewustzijn, maar wel volledig verlamd…”

“Een uur heb ik daar zo gelegen, compleet hulpeloos, niet wetend wat er met mij aan het gebeuren was,” herinnert Anton Cogen zich die noodlottige dag waarop hij toevallig alleen thuis was. Toen zijn vrouw thuiskwam ging het allerijl richting ziekenhuis van Aalst waar al snel het verdict luidde: een hersenbloeding. De acteur werd geopereerd en zijn leven was gered, maar er wachtte hem een lange revalidatie. En die begon met donkere gedachten.

“Het heeft er lange tijd niet goed uitgezien,” aldus Anton Cogen in Dag Allemaal. “Ook na de operatie was ik verlamd, en kon ik amper spreken. Ik kreeg ook donkere gedachten,” geeft de acteur toe. “Ik dacht dat dit m’n lot zou zijn. Acteren leek voorgoed voorbij. Dat kwam hard aan…” Maar als bij wonder is een herstel nu alsnog dichtbij. En Anton Cogen weet waarom…

“Ik heb hier keihard voor gevochten,” aldus de acteur in Dag Allemaal. “Alle eer gaat ook naar het revalidatieziekenhuis Inkendaal waar ik de laatste zes maanden heb verbleven.” Ondertussen heeft Anton Cogen de donkere gedachten verdrongen. “Die kwade periode had ik alleen in het begin. Op een dag zei een dokter me dat ik kon kiezen: ofwel afzien, keihard werken en binnen een aantal maanden resultaat boeken, of daar nog enkele jaren blijven.” En dankzij die woorden kon Anton Cogen de knop snel omdraaien.

Bio van Anton Cogen en Mega Mindy

Meer Over:

Anton Cogen Mega Mindy