.
James Cooke
dinsdag 2 maart 2021

Mediawatcher bijzonder lovend over James Cooke

"Bank vooruit voor dit veelzijdig tv-talent”

Mediawatcher en tv-criticus Jules Hanot looft in Dag Allemaal het werk dat James Cooke verricht in zijn programma ‘Leef!’ waarin James het leven volgt van terminaal zieke mensen.

Hanot beseft dat dergelijke reportages een delicate evenwichtsoefening zijn die al snel kan verzanden in voorspelbaar medelijden, kille afstandelijkheid of voyeuristische opsmuk. Maar James Cooke slaagt erin dat alles te vermijden in Leef!

“‘Leef!’ zorgt zowel voor een verrassende lach als voor een voorspelbare traan, gaat nooit echt uit de bocht en bezorgde beide heren een memorabel afscheid, hun nabestaanden een blijvende herinnering en de kijkers een beklijvend brokje human interest”, schrijft Jules Hanot over de recentste aflevering van het programma.

“Met tact, zwier en oprecht inlevingsvermogen geserveerd door een rechttoe-rechtaan presentator die altijd zijn eerlijke en oprechte zelf blijft, nooit betuttelt, praat wanneer het mag en zwijgt als het moet”, looft de mediawatcher in Dag Allemaal het werk van James Cooke.

“Een bank vooruit voor een veelzijdig tv-talent dat met deze eerlijke en waardige stervensbegeleiding overtuigend bewijst veel meer aan te kunnen dan de lichtvoetige rolletjes van enthousiast kwispelend Gert Verhulst-schoothondje en prettig gestoorde Evannalichtmatroos”, omschrijft Jules Hanot James Cooke in Dag Allemaal.