.
Sasker Van de Ven in VTM NIEUWS
vrijdag 7 april 2023

Medewerker Showbizzsite in VTM NIEUWS

Sasker doet het!

Eind 2022 zagen wij in Het Laatste Nieuws een reportagereeks over en door Sasker Van de Ven verschijnen. Sasker zocht een 'werkgever met ballen', want Sasker zit in een rolstoel en dat zorgt voor 'beperkingen'. Sasker heeft er zelf niet voor gekozen om zijn hele leven in een rolstoel te zitten, bij zijn geboorte kreeg hij te weinig zuurstof en daar draagt hij de gevolgen van. En toch is Sasker iemand die positief in het leven staat, hij kreeg de kans om zijn verhaal in Het Laatste Nieuws neer te pennen en met werkgevers te gaan praten. Het was één van onze medewerkers die haar oog liet vallen op de reportage van Sasker. De hele reeks hebben wij van begin tot eind gelezen en wij besloten Sasker een mail te sturen. Niet uit medelijden, wel omdat wij er niet tegen kunnen dat mensen met een handicap minder snel kansen krijgen.

Sinds enkele maanden werkt hij op interimbasis parttime voor Showbizzsite.be en onze andere projecten. Petra De Sutter wil meer mensen met een handicap bij de federale overheid en wil bepaalde jobs alleen voor mensen met een handicap reserveren. Zover zijn wij nooit gegaan, bij ons staat een job voor iedereen open, maar iedereen maakt ook kans om élke job te doen. Sasker werkt net zoals alle medewerkers van Showbizzsite.be van thuis uit, ons aanbod beviel hem wel en Sasker besloot zijn kans te grijpen. Zonder twijfel hebt u al berichten gelezen die Sasker schreef. Wij zijn blij met Sasker in ons team en hopen hem nog lang te houden.

Vrijdagochtend kreeg Sasker van VTM NIEUWS de vraag of hij beschikbaar was voor een interview. Er werd vrijdagvoormiddag tijd vrijgemaakt en de reportage was vrijdagmiddag in VTM NIEUWS te zien. Goed gedaan Sasker en bedankt VTM NIEUWS om onze website te vermelden.

Wij hopen dat Sasker en de tewerkstelling voor Showbizzsite.be een voorbeeld mag zijn voor andere werkgevers.