.
News Image

Meat & Griet in Kortrijk en TJOP's in Antwerpen krijgen eerste ster

En de twee duo's winnen elk 1000 euro.


Juryleden Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en Gert Verhulst hebben er hun eerste bezoek aan de pop-ups opzitten. Zowel in Antwerpen als in Kortrijk deelden ze een ster én 1.000 euro uit aan het duo dat volgens hen het beste totaalconcept neerzette. In Kortrijk prijkt de ster in Meat & Griet van Yannick & Leena. In Antwerpen haalden Karel & Birger van TJOP’s het van hun concurrenten.

Yannick & Leena wisten de jury enkele lekkere gerechtjes voor te schotelen waarin ze vis en vlees combineren. “Ondanks het feit dat Leena de minste kookervaring heeft, zit Meat & Griet conceptueel helemaal juist”, klonk het bij Sergio Herman. Yannick & Leena zijn dan ook dolgelukkig met de bevestiging die ze van de jury kregen. “Op het moment dat de jury ons de ster gaf, beseften we het nog niet zo goed. Maar het is echt wel een fijn gevoel om de allereerste ster te winnen.”In Antwerpen zijn de smokey boys Karel & Birger van TJOP’S de eerste eigenaars van een ster. “Deze ster is dubbel en dik verdiend”, weet Gert Verhulst. “Karel en Birger waren deze keer overduidelijk beter dan de andere twee duo’s.” Ook Karel & Birger reageren opgelucht: “We zijn super tevreden met deze prijs. In de barbecuewereld draait het niet om de geldprijs die je wint, maar wel om de zogenaamde ‘bragging rights’. Het recht om te stoefen. Dat recht hebben we verworven met zo’n ster aan ons raam.”

De jury is ervan overtuigd dat deze eerste evaluatie iedereen heeft wakker geschud. Met de feedback van Sergio, Sepideh en Gert kunnen de duo’s aan de slag om de concepten verder uit te werken. “Ik was zonder verwachtingen vertrokken naar Antwerpen en Kortrijk, maar ben verrast door wat de zes koppels nu al hebben neergezet. Laat dit een boost zijn om hun pop-upconcept verder uit te werken”, aldus Sergio. Niet alleen de jury zal de kandidaten bijstaan met tips & tricks. In de aflevering van donderdag 9 februari 2017 krijgen alle duo’s de kans om te leren van een expert om zo hun concept naar een hoger niveau te tillen.