.
News Image

Maxwell en Mary J. Blige in Vorst Nationaal

Tickets vanaf vrijdag te koop.


Op maandag 17 oktober komen Maxwell en Mary J. Blige voor een uniek dubbelconcert naar Vorst Nationaal in Brussel. De voorverkoop voor dit concert start nu vrijdag 22 juli om 10u via Sherpa en Fnac. Naar aanleiding van zijn nieuwste album 'blackSUMMERS'night' komt de Amerikaanse neo-soulzanger Maxwell terug naar Brussel, zeven jaar na zijn laatste passage in Ancienne Belgique.



Het nieuwe album 'blackSUMMERS'night' dat zopas verscheen is het vijfde studio-album van Maxwell en deel twee van een trilogie. Op dit album hebben zijn fans zeven jaar moeten wachten. Deel één ‘BLACKsummers’s night’ kwam reeds in 2009 uit. Maxwell is vooral bekend geworden vanwege de rol die hij heeft gespeeld in de ontwikkeling van het muzikale subgenre neo-soul. Hij is één van de bekendste vertolkers van R&B en soulmuziek die Amerika sinds de jaren ’90 heeft voortgebracht. Zijn bekendheid heeft hij voornamelijk te danken aan zijn debuutalbum ‘Urban Hang Suite’ en het album ‘Embrya’. Beide albums drukten een stempel op de muziekscene in de jaren ’90. Hij werd meerdere malen genomineerd voor een Grammy Award.



Mary J. Blige is één van de meest succesvolle hedendaagse R&B zangeressen. Mary werd in The Bronx (New York) geboren en debuteerde in 1992 met “What’s the 411?”, een perfecte mengeling van hip hop, soul en goudeerlijke teksten. De singles “You Remind Me” en “Real Love” waren de pijlsnelle start van een carrière die haar tot nu toe negen Grammy Awards, vier American Music Awards en meer dan 50 miljoen verkochte platen opleverde. Tot haar meest bekende singles behoren oa. “Family Affair”, “No More Drama”, “Be Without You” en “Just Fine”. Eind 2014 verscheen haar laatste album “The London Sessions” waarop naast Blige ook Disclosure, Emile Sandé, Jimmy Napes, Naughty Boy en Sam Smith te horen zijn. Deze plaat kwam ze vorig jaar voorstellen in een uitverkochte AB.



Maxwell en Mary J. blige zullen voor het eerst samen touren en komen naar Vorst Nationaal op 17 oktober. Tickets vanaf nu vrijdag 22 juli om 10u via Sherpa en Fnac.


Bio van Mary J. Blige

Meer Over:

Mary J. Blige