.
News Image

Maurice brengt eerbetoon aan zijn vader Toon Hermans

Voor het eerst in het theater in Vlaanderen


Als de dag van gisteren, maar twintig jaar is het geleden, dat cabaretier Toon Hermans het leven liet en zijn Rietje volgde. Zijn zoon Maurice brengt voor de gelegenheid een eerbetoon. Hij maakte een voorstelling waarin de liedjes van Toon Hermans en de verhalen van de zoon over zijn vader het publiek een unieke, authentieke, af en toe intieme kijk gunnen op het leven, het werk en de passie van een van de meest geliefde cabaretiers uit de lage landen. Toon Hermans was een graag geziene gast in Vlaanderen en hij koesterde een grote liefde voor Antwerpen. Theatertainment is dan ook bijzonder fier dat zij als eersten deze voorstelling naar Vlaanderen mogen brengen. Maurice Hermans wordt begeleid door een pianist en vier solisten. Deze voorstelling is een unieke kans voor liefhebbers van het oeuvre en de mens Toon Hermans.

Toon Hermans - Altijd zal ik van je houden is op zondag 8 september te zien in Theater Elckerlyc in Antwerpen.



Maurice vertelt het verhaal van een liedjesman, die lief en leed in prachtige nummers kon verwoorden. Het ware verhaal achter de coulissen, met de bekende hits en andere juweeltjes.



“ Toen mijn vader pas overleden was, was ieder moment moeilijk om over hem te praten, laat staan schrijven. Nu, zoveel jaren (19) later, is dat veranderd. Verdriet is overgeslagen naar herinnering, naar vreugdevolle momenten die we samen hebben beleefd. Meer dan dertig jaar samen gereisd van stad tot stad en met hem gewerkt als aangever op zijn toneel. Zoveel mooie herinneringen…”



20 jaar na zijn overlijden brengt zijn zoon Maurice Hermans samen met vier solisten en een pianist een emotioneel eerbetoon aan zijn vader. De bekendste liedjes van Toon, zijn mooiste gedichten en hartverwarmende, soms hilarische anekdotes uit zijn leven in een show over passie, beleving, herkenning en over de liefde. Geniet mee van 'Mien waar is m'n feestneus', 'Kiele, kiele, kiele', 'Vader gaat op stap' en 'Sien laat es zien'.



Met en door: Maurice Hermans

Begeleiding: 1 pianist en 4 solisten



Zondag 8 september 2019 om 15.15 uur.

Tickets: www.elckerlyc.be – 070 691 002 (max. 0,30 euro/min) – Ticketbalie Media Markt, De Keyserlei 58-60


Bio van Toon Hermans

Meer Over:

Toon Hermans