.
Maureen Vanherberghen en Sieg De Doncker in Familie
dinsdag 18 april 2023

Maureen Vanherberghen: “Wat heb ik te verliezen”

Ze gaat niet actief op zoek

In 2011 nam Maureen Vanherberghen nog deel aan ‘Idool’, maar nu is ze te zien in ‘Familie’ als inspecteur Marlies. Daar onderzoekt ze de moord op Koen Peyskens, gespeeld door Sieg De Doncker.

Daardoor staat Maureen vaak op de set met haar jeugdidolen Kürt Rogiers en Sandrine André. Zij hebben haar goed geholpen bij het acteren, want een acteeropleiding heeft Maureen nooit gehad.

“Maar dankzij de Ketnetreeks ‘Helden’ ben ik wel in die wereld beland. Al speelde ik daar vooral een vrolijke karikatuur van mezelf. Daarnaast vertolkte ik ook al de hoofdrol in de musical ‘Sneeuwwitje’. Ik ga niet actief op zoek naar acteerwerk, maar als ze me bellen om auditie te doen voor een rol, ga ik daar graag op in. Wat heb je te verliezen”, reageert ze in Story.

Maureen heeft de rol van inspecteur Marlies dus niet gekregen omdat het grappig zou zijn omdat ze de dood op haar vriend zou moeten onderzoeken. Ze heeft wel degelijk auditie moeten doen.

“Ik heb me wel degelijk moeten bewijzen. Enkele maanden geleden had ik al eens een algemene auditie gedaan voor ‘Familie’, waardoor ik in hun wervingsreserve zat. En toen ze me belden voor deze rol, wat hun eigen idee was, moest ik meteen gniffelen. De fictieve moord op mijn echte lief oplossen…”