.
Maureen Vanherberghen in Familie
zondag 23 april 2023

Maureen Vanherberghen: “Die vraag heb ik nog niet gehad”

Wie weet in de toekomst

Ondanks dat Maureen Vanherberghen de fictieve moord op haar vriend Sieg De Doncker moet oplossen in ‘Familie’, hebben de twee niet echt veel scènes samen gehad. Maar dat vindt Maureen niet zo erg.

“We doen al veel samen. Zo treden we nog altijd op met de Heldenshow. Sieg heeft me wel op mijn gemak gesteld, hij kende het reilen en zeilen bij ‘Familie’. We hebben elkaar een paar keer gekruist op de set. Dan had hij net gedaan en moest ik nog beginnen”, lacht Maureen.

Dat was soms handig voor hun dochter Nelle, al kwam het niet altijd goed uit. Maar ook daar hadden ze een oplossing voor.

“Ze ging dan gewoon mee naar de set. En als Sieg gedaan had, dan nam hij haar weer mee naar huis. Of zij de volgende is die in ‘Familie’ zal meespelen? Wie weet, maar voorlopig is de vraag nog niet gekomen.”

Het is voor Maureen en Sieg soms puzzelen om opvang voor Nelle te voorzien, al lukt hen dat behoorlijk goed. “We zijn allebei zelfstandigen, dus aan het begin van de maand leggen we de agenda’s samen. Als er overlapping is, kan Nelle overdag naar de crèche, en ’s avonds of in het weekend hebben we heel welwillende oma’s om bij te springen. Tot nu toe is het altijd gelukt.”