.
News Image

Matthias Schoenaerts onder vuur na spoorlopen

Tweede bekende 'spoorloper' op een week tijd. 


Wat bezielt bekend Vlaanderen om anno 2019 nog foto’s op een (verlaten) treinspoor te maken? Eind 2017 lag Karen Damen onder vuur omdat zij voor de hoes van haar single ‘Een ander spoor’ had geposeerd op een verlaten treinspoor. Infrabel was woedend omdat Karen Damen een verkeerd signaal gaf aan haar fans. Karen Damen reageerde toen vrij snel met de boodschap dat de foto op een verlaten spoor was genomen, een spoorlijn die niet meer in gebruik was. “Spoorlopen is levensgevaarlijk en wettelijk verboden. Alsjeblief, wees verstandig”, reageerde Karen Damen.



Afgelopen week was Tom Waes nog de zondebok, er dook plots een foto op waarop te zien was dat Tom Waes op het perron van een station zat. De foto’s werden in Noorwegen genomen voor een bekende modeketen waarvan Waes de ambassadeur was. Bij Infrabel waren ze niet te spreken over het campagnebeeld, een beeld dat moeilijk te verteren valt voor de spoorinfrastructuurbeheerder. Zij zetten immers enorm hard in op sensibilisering en zien hun acties nu teniet gedaan door één simpele reclamecampagne rond Tom Waes. “Spijtig en teleurstellend,” klinkt het bij Infrabel.

Het lijkt er wel op of bekend Vlaanderen zoekt de controverse op, zaterdag waren er in Nina, de gratis bijlage van Het Laatste Nieuws, foto’s te zien waarop Matthias Schoenaerts poseert, op een treinspoor. Maar liefst 7 foto’s staan er afgebeeld, stuk voor stuk foto’s die op een treinspoor genomen werden, nota bene op een treinspoor waar dagelijks heel wat treinen over donderen. Uiteraard waren de concurrenten van de krant er als de kippen bij om de reportage te veroordelen. Al snel zagen ze bij Het Laatste Nieuws hun fout in. “Mooie beelden, maar niet om na te doen!”, reageerde men bij Het Laatste Nieuws. “We willen benadrukken dat de shoot in veilige en perfect gecontroleerde omstandigheden is verlopen. We beseffen wel dat dit soort beelden de verkeerde perceptie kan opwekken en dat mag natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Spoorlopen is een levensgevaarlijke en verboden activiteit, die we bij NINA niet willen aanmoedigen”, klinkt het .

Laten we nu hopen dat bekend Vlaanderen het eindelijk begrepen heeft en dat geen enkel bedrijf, fotograaf of bekend of onbekend iemand het nog in z’n hoofd haalt om foto’s te nemen op een treinspoor, waar ter wereld ook.

Bio van Matthias Schoenaerts

Bio van Tom Waes en Karen Damen

Meer Over:

Tom Waes Karen Damen