.
News Image

Matthias Schoenaerts eerlijk over de keerzijde van het succes

Hij leeft zijn droom, maar toch…

Sinds zijn doorbraak in de Belgische Oscargenomineerde film ‘Rundskop’ heeft de ster van acteur Matthias Schoenaerts eenzame hoogte bereikt. Geen enkele andere Vlaamse acteur slaagde erin een internationale carrière op zo’n hoog niveau uit te bouwen.

Het voorbije decennium deelde hij al de filmset met Hollywood-sterren als Robert De Niro, Charlize Theron en Kate Winslet. Al vraagt zijn carrière wel vaak stevige inspanningen van hem. De afgelopen tien jaar leefde hij immers meer on the road, in buitenlandse hotelkamers of huurappartementen, dan thuis in Antwerpen.

Ook een interview met weekendmagazine NINA verloopt noodgedwongen telefonisch omdat Matthias op dat moment begonnen is aan een vijf maanden durend verblijf in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, voor de opnames van de HBO-reeks ‘The Palace’.

Hoewel hij nog steeds blij is met alle projecten waaraan hij mag meewerken, heeft al dat succes toch ook een duidelijke keerzijde voor Schoenaerts: “Het altijd weg zijn, dat kruipt in je systeem. Omdat ik nergens echt thuiskom. Ik was de voorbije tien jaar vooral onderweg. Op een moment voel je je dan wat ontworteld. Als een zigeuner, met zijn valies op stap.”

Klagen wil hij evenwel niet doen, daarvoor haalt hij nog te veel geluk uit zijn job: “Het spelen op zich vind ik fantastisch. Ik ben gek op alles tussen ‘actie’ en ‘cut’”, klinkt het.

Bio van Matthias Schoenaerts