.
Matteo Simoni en Stijn Coninx
woensdag 9 november 2022

Matteo Simoni: “Ik was best een goede hakker”

Niet met een kater op de set staan

Als volleerd acteur kruipt Matteo Simoni in de huid van Dennis Black Magic. “De jaren 90 hebben donkere aspecten en Dennis Black Magic beleefde toen zijn gloriejaren. Ook de muziek van toen heb ik altijd fascinerend gevonden”, vertelt Matteo aan Gazet Van Antwerpen.

Matteo was zo’n 12 jaar toen zijn oudere broer in de weekends naar Zillion trok. Hij zelf mocht niet mee en ging ‘discoschaatsen’. Hij luisterde wel naar de cd’s van zijn broer, die een hele collectie had van Zillion, La Rocca en Illusion. “Op één of andere manier klonk die muziek gevaarlijk”, aldus Simoni.

“Als puber heb ik in verschillende dansgroepen gezeten. De laatste dansstijl waar ik me aan waagde was het hakken”, verklapt Simoni. Hij was “best een goede hakker”, verklaart hij zelf.

Toen hij iets ouder was begon hij zwaar op de lappen te gaan. Toen zijn acteercarrière daarna van start ging, moest er discipline in de plaats komen.

“Ik wilde niet met een kater op de set staan”, onthult Matteo Simoni aan Gazet Van Antwerpen. Hij was zo blij dat hij van zijn hobby zijn beroep kon maken, dat hij zo’n unieke kans niet wou verpesten.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Matteo Simoni

Meer Over:

Matteo Simoni