You are here

Matteo Simoni: 'Filmen zal wel gewoon voor volgend jaar zijn'

23/05/2020 10:40-

“Zoiets draaien is nu ondenkbaar.”

Matteo Simoni was al maandenlang een strak dieet aan het volgen om klaar te zijn voor de opnames van de film over de Antwerpse danstempel Zillion. Matteo Simoni at enkel nog kip en blauwe bessen. In twee maanden tijd viel hij tien kilo af. Ook de zon weerde hij uit zijn leven. Alles om perfect in de rol van Dennis Black Magic te kruipen. Maar toen volgde de domper.

Op maandag 16 maart zouden de opnames starten maar de vrijdag ervoor kreeg Matteo Simoni telefoon van regisseur Robin Pront: “Het gaat niet door…”

Wanneer de opnames zullen kunnen doorgaan met de huidige coronacrisis is nog onduidelijk, vertelt de acteur in De Morgen. “Het grootste probleem zijn de grootschalige discotheekscènes, die het hart van de film vormen. Het gaat over een discotheek waar duizenden mensen halfnaakt tegen elkaar staan te schuren… Zoiets draaien is nu ondenkbaar,” beseft ook Matteo Simoni.

De acteur voegt eraan toe dat het onmogelijk is om een filmset verzekerd te krijgen. “Als er één crewlid corona krijgt, moet iedereen twee weken in quarantaine. En stel je voor dat dat meer dan één keer gebeurt…” klinkt het nuchter bij Matteo Simoni in De Morgen.

De acteur geeft toe dat die onzekerheid enorm woog in het begin. Het gebrek aan perspectief maakte het extra zwaar. Maar ondertussen heeft Matteo Simoni het kunnen loslaten. “Nu denk ik: filmen zal wel gewoon voor volgende jaar zijn.”

Meer nieuws over:

Matteo Simoni

Gerelateerde foto's:

Sterlegging

Matteo Simoni - Oostende - 07/09/2018

Ladies City Day 2014

Matteo Simoni - Sint Truiden - 21/05/2014

20 Jaar TV Limburg

Matteo Simoni - Genk - 25/04/2014

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde Fanquiz: