.
News Image

Matteo Simoni bij de Shooting Stars 2018

Wat een eer voor Matteo. 


Matteo Simoni is een van de Shooting Stars, een selectie van tien veelbelovende jonge Europese acteurs en actrices die tijdens de Berlinale aan het publiek en de internationale pers en filmindustrie worden voorgesteld. Hij plaatst zich daarmee in het rijtje van internationale film- en televisiesterren als Rachel Weisz, Carey Mulligan, Alicia Vikander en Daniel Craig, die eerder geselecteerd werden voor de Shooting Stars. Voor België werden o.a. Jérémie Renier (2002), Matthias Schoenaerts (2003), Kevin Janssens (2007) en Martha Canga Antonio (2016) in het verleden als Shooting Stars verkozen.



De jury koos Matteo Simoni als Shooting Star omdat hij vol met leven zit en in staat is om zich het schijnbaar onmogelijke meester te maken. De jury prees Simoni verder voor zijn genuanceerde verscheidenheid aan uitdrukkingen die hem in staat stelt om zowel de zwarte humor als de dramatische kant van Patser met lef en overtuiging te brengen.

Naast Matteo Simoni bestaat de lichting Shooting Stars 2018 uit Matilda de Angelis (Italië), Alba August (Zweden), Michaela Coel (Verenigd Koninkrijk), Eili Harboe (Noorwegen), Irakli Kvirikadze (Georgië), Franz Rogowski (Duitsland), Jonas Smulders (Nederland), Réka Tenki (Hongarije) en Luna Wedler (Zwitserland). De tien worden in februari officieel voorgesteld tijdens het Internationaal Filmfestival van Berlijn, waar ze zullen deelnemen aan een vierdaags programma van workshops, persconferenties en ontmoetingen met experts uit de filmindustrie zoals casting agents enz.

De Shooting Stars werden voor het eerst georganiseerd tijdens de Berlinale van 1998. Michaël Pas maakte in dat jaar deel uit van de eerste lichting. Later volgden Filip Peeters (2001), Matthias Schoenaerts (2003), Lubna Azabal (2004), Marie Vinck (2005), Kevin Janssens (2007) en recent nog Black-actrice Martha Canga Antonio (2016).